Ja må ja leva

 
Igår var det 36 år sen jag föddes & jag blev riktigt firad av min fina familj!
 
Barnen väckte mig med frukost på sängen, den första någonsin i hela mitt liv tror jag..mysigt!!
Senare under förmiddagen fick jag en stor bukett lila fina tulpaner av Daniel, som kom med blombud & sist men inte minst firades jag med presenter på kvällen.
Mitt mammahjärta svämmar över när mina underbara barn tagit av sina egna slantar & köpt presenter alldeles själva till mig♥

Nya utmaningar

 
 
Alicia har ju som bekant haft väldigt ont i magen under en lång tid & nu äntligen hade vi tid på barnmottagningen i måndags. 
Denna gången hade vi tur & fick en mycket bra läkare som tyckte detta lät allvarligt & viktigt att utreda ordentligt!
Han misstänker att det är någon form av födoämnesallergi & att tarmen är ordentligt skadad, irriterad & inflammerad & att detta kommer ta lång tid innan hon mår bra igen. För även om/när vi vet vad som orsakar allt, tar det tid för tarmen att läka.
Vi ska bli kallade till ultraljud för att kolla på tarmar & njurar, vi ska även få komma till en dietist som kan hjälpa oss med tips & råd nu när vi helt ska utesluta vete, mjölkprotein, soja & ägg..
Men det kommer nog gå bra & Alicia är en kämpe som finner sig i detta & tycker som vi att det är skönt att bli tagna på allvar & att vi nu får hjälp!!
 
I går bakade vi en kladdkaka till födelsedagsfikat helt fri från gluten, mjölk, ägg & soja..& den smakade mycket bra & åts med god apptit av samtliga familjemedlemmar;)
 

Tumhållning tack!

Nervös, laddade jag inför intervjun i bilen igår
 
Inläggen har inte duggat tätt här på sistone precis, men det är mycket som händer nu..
Jag började jobba igen förra veckan, känner väl mer än någonsin att mitt nuvarande arbete inte är något för mig! Det är såå enformigt & jag känner att jag står still..utvecklas inte någonting.. Nä, nu gäller det bara att stå ut tills nåt roligt dyker upp!
 
Olivia är färdiginskolad på förskolan & det börjar gå bra för henne. Hon är ledsen vid lämning, såklart, men lugnar ner sig ganska snabbt.
Hon äter hyfsat bra & har kunnat sova middag där nu med:)
Farmor hjälper till jättemycket nu, så än så länge behöver hon inte börja i ottan eller gå så långa dagar & det känns jätteskönt!!
 
Igår var jag på anställningsintervju!
Jag har sökt underskötersketjänsten på Kvarnholmens hälsocentral & av 138 sökande blev jag en av 7 som blev kallad på intervju!
Jag var så nervös att jag var helt torr i munnen, jag känner ju både chefen & MAL:en som skötte intervjun, men jag var ändå så nervös eftersom det är min framtid somstår på spel!!
Svårt att säga om det gick bra, men jag hoppas verkligen det & att jag blir uttagen till sista gallringen i slutet på nästa vecka.. Det blir en lång pirrig väntan... Håll gärna alla era tummar!

Rapport från inskolning & sjukstuga..

 
 Äter nudlar & kycklinggryta på förskolan
 
Idag gick det bra på förskolan, jag var med en timme först & sen fick jag lämna & säga "hej då" när vi var ute. Hon blev ledsen såklart, men hade tystnat ganska snart & lekt med fröken.
I 40 minuter satt jag i personalrummet innan de hämtade mig igen, då var Olivia trött, men höll ut & vi kunde vara med på maten. Hon piggnade på sig & åt jättebra, var glad & stojade vid matbordet..det var väldigt kul & skönt att se! Det blir nog en dagisunge av henne med:)
Väl hemma igen som hon i över två timmar, dagistempot tär på henne!
 
Alicia är fortfarande hemma..i morse hade hon mycket ondare än vanligt & hon fick nästan panik en stund. Jag ringde vårdcentralen igen & sa att det är ohållbart & att om det nu är mjölkallergi borde hon ju inte bli sämre efter 4 dagars mjölkfri kost?!
Vi fick träffa läkaren igen i eftermiddags när vi ändå var där för provtagning, men han kunde inte göra så mycket mer nu än invänta provsvaren & skicka remissen in till barn.. Vi får själva ringa & tjata på barnmottagningen eller åka in akut..

Turen är på min sida

 
Jag vinner tävlingar som aldrig förr just nu!!
I december vann jag ju utlottningen på fransförlängning (värde 800:-) & 500:- i presentkort på Zalando.
Nu idag vann jag tydligen Nöjesnytts tävling & därmed ett smink-kit från Make up store värt 800:-!!
Grattis till mig:)
 
Helgen rusade förbi & jag hann med en en del. Både Lova & Alicia ville ha ommöblerat i sina rum & det drar ju med sig en massa städ & fix.
 
Alicia är fortfarande hemma.. Läkarbesöket var totalt värdelöst! En läkare som inte var ett dugg intresserad på vad vi sa & orkade inte ens undersöka henne. Han hade redan innan bestämt sig för att hon nog är mjölkallergiker så nu ska vi utesluta det helt, ta nya prover i morgon & sen få remiss till barn. Det var ju inget akut tyckte han.. Nä eller hur?! Att hon missat typ halva höstterminen i skolan & att hon lider varenda dag, det är inte viktigt & akut?!

Dag tre

 
 
Dag tre på förskolan idag.
Olivia mjuknar mer & mer & det är härligt att se, men ännu har hon stenkoll på vart jag är! Men samtidigt ser jag att hon gillar inskolningsfröken, pratar & leker gärna med henne:)
Sista timmen var vi ute idag & det var nytt för Olivia har aldrig varit på dagisgården..mycket att sysselsätta sig med, rutchkana, gungor, sandlåda, lekstuga osv. vi hann nog prova allt innan det var dags att gå hem.
Även idag var hon helt färdig efter två timmar & stupade i säng med engång vi kom hem;)
 
Alicia har varit sjuk sen i måndags..hög feber & den gamla "vanliga" magen..som tur är har vi läkarbesök inbokat i morgon, för nu är det ohållbart att hon ska behöva må dåligt längre!!

Inskolning på förskolan

 
 
Igår var den här..dagen som vi väntat på..både med fasa & med spänning..inskolningen på förskolan!
Fasa för att Olivia blivit en stor tjej nu, alldeles för snabbt om man frågar mig & spänning för att det är ju ändå säkerligen jättekul för henne när hon väl gjort sig hemmastadd:)
 
Inskolningsfröken upplever henne som en lugn & trygg tjej, & det stämmer tycker jag.
Igår ville hon att jag skulle vara nära henne hela tiden, men redan idag gick hon i från mig ett tag & lekte själv med fröknar & barn medan jag satt en bit bort & pysslade med familjesidorna i hennes förskolepärm.
Vid samligen sen med saga & fruktstund ville hon dock inte vara med längre utan satte sig i mitt knä;)
 
Det blir en stor omställning för henne, både med tider & annat..nu blir det tidiga mornar & timmen på förskolan tröttar ut, för hon somnade nu direkt när vi kom hem!

Nyårsafton 2013/2014

Jag tog knappt inga foton under kvällen, utan tog detta från Sofias instagram;)
 
Välkommen 2014!
 
Året då Olivia börjar på förskolan & jag återgår till arbetet..hade jag fått bestämma så hade hon gärna fått vara en bebis en stund till;)
 
Nyårsafton var vi bjudna till Martin & Sofia, sammanlagt var vi 7 vuxna & 11 barn..så det var fullt ös & vi hade jättekul allihopa!!
 
Maten delade vi upp med varsin rätt..så menyn blev:
Förrätt: Räkcocktail med parmesanchips
Varmrätt: Smördegsinbakad vildsvin, potatiskaka, sås & sallad
Efterrätt: Chokladpaj med fyllning av vitchokladgrädde & passionsfrukt
Supergott alltihopa!
 
Vi spelade spel & hade mycket att prata om..barnen kom överens allihopa & hade kul.
Efter tolvslaget när vi hade skålat in det nya året gick vi in & åt lite ostbricka innan det var dax att gå hemåt.. Klockan 02 var vi hemma & det var skönt att krypa i säng:)
 

RSS 2.0