Kvällssol!!

Efter maten nu i eftermiddag gick hela familjen ut i trädgården. Det var ett sånt himla härligt vårkvällsväder & solen sken, så vi var bara tvungna att passa på att njuta!!

Barnen cyklade, hoppade på studsmattan & sparkcyklade.

Med oss hade vi Molly (kaninen), i koppel, för första gången i hennes liv. Förra året var hon bara en liten bebbe & kopplet alldeles för stort, så då fick hon bara vara ute när hon var i uteburen, men nu passar kopplet. Hon hoppade & sprang som en galning, jag vet inte om hon gillade det eller inte, för stundtals verkade hon mest rädd..men hon vänjer sig nog;)
Lilo tyckte att det var kul att jaga henne lite med;)

Nu kan man ju hoppas att barnen sover extra gott i natt när de har "stimmat" av sig extra mycket i uteluften=)

Hostig & trött

Fy fasen för hosta!! Jag har hostat nu i en vecka & är helt öm i större delen av kroppen på grund av det.. I går kväll fick jag en sån j-la hostatack med rethosta som varade i över en timme.. Fick sitta upp i sängen & försöka sova i stället, men det funkar ju inte..så klockan hann bli 03:00 innan jag ens junde försöka sova & sen med en klocka som ringer 4 timmar senare, ja då kan man ju inte göra annat än att skratta åt hela skiten..

Alla barnen kom iväg i morse i alla fall & vi tog en övningskörningsrunda på 2 timmar!! Började med att öva på "läxan" att krypköra, stanna & starta,  sen körde jag ut till Lindsdal via Förlösa, sen till Läckeby & Rockneby & hem igen. Tankade idag med för första gången, så nu vet jag hur det går till oxå;)
Det var en ganska bra runda idag för vi tog sådana vägar där det är mycket korsningar, stopp, rondeller osv. så jag verkligen får öva=)

Nu ska jag lägga mig & vila de sista 40 minuterna innan det är dax att hämta hem trollen=) Så fort jag la mig ner kom den retliga hostan, så jag gav upp direkt!! Sova & vila, det får man väl göra när man blir gammal då?!;)

Vilket väder!!

Solen skiner & värmer så guttigt när man sitter i lä, vi intog nyss en kopp kaffe ute på trappen...mmmmm skööönt med vår!!

Sjukläget här hemma är bra nu med alla barnen, men med mig blir det sämre hela tiden..blir galen snart!! Jag är snorförkyld, hostar snart lungorna ur mig, har världens huvudvärk(hela tiden) & ont i bihålorna..

Jag tog mig ändå i kragen & tog bussen in till körskolan i morse för att utföra min första körlektion. Det gick jättebra, jag fick öva på att krypköra, stanna & sen körde jag lite inne i stan, från Stensö till körskolan & det innebar trafikljus & järnvägsövergång med bommarna nere, in på en trång gata & parkera in lilla bilen i rätt ruta!! Jag är faktiskt ganska stolt över mig själv=)

Tjejerna & Daniel hämtade upp mig efteråt & vi åkte & köpte nya gympadojor. Sen på vägen hem körde jag ner till Rafshagen & vände & sen vägen hem till oss & ända in på uppfarten för första gången=)

Sommartid

Skönt med sommartid & allt som vi har att se fram emot nu den här årstiden!! Tänk att det bara är en månad till campingsäsongen startar & vi bor i husvagn varje helg & ledig dag fram till helgen efter midsommar..skööönt!!

Dagen började ganska bra, förrutom att jag är rädd att förkylningen satt sig i bihålorna, jag har känt av det ett tag & tycker det bara blir värre.. På grund av att jag är så känslig för mediciner & nu är ganska säker på att mitt illamående, "luftkräkandet" & magontet beror på att jag ätit för mycket Panodil (inte för mycket enl. ordinationen, men för mycket för MIG) därför vill jag nu inte ta något alls, utan får stå ut med det onda=( Kämpar på med nässpray så länge det går..

Det var i alla fall fint & soligt väder, så efter vår härliga söndagsfrukost gick jag ut & bytte linan på tvättvindan. Sen åkte två maskiner av säsongens första tvätt ut på tork!!

Senare tog vi en runda in till stan för att handla mat & gympadojor till barnen. Stannade även till hos mamma & pappa för att hämta upp nygjorda goda kroppkakor!! Mums=)

Efter vi avnjutit dem, lämnade vi in barnen hos farmor & farfar, för jag skulle övningsköra.
Första turen i nya bilen!!
Det gick bra efter jag övat lite på kopplingen, den tar ju inte i närheten av den på saaben jag kört innan. Jag körde till Bäckebo, Böle, Revsudden & hem..lyckades till & med att köra igenom 2 rondeller 2 gånger, haha!! Duktig jag är va??!!

Barnkalas

Idag har Lova haft sitt barnkalas, sitt allra första barnkalas & det gick jättebra!!
Vi bjöd på korv med bröd & sen glass till fika. Lova fick många fina presenter av kompisarna, som hon började leka med så fort gästena gått hem..men innan dess var det ju såklart dax för den obligatoriska fiskdammen!! Alicia skötte fiskandet bakom skynket denna gången=)

Resten av dagen ska vi bara ta det lugnt, man märker att kroppen inte orkar med för mycket nu precis efter pärsen med sjukdomarna vi just haft. Eddie är även han feberfri idag, men för säkerhetsskull fick han vara inne hos farmor & farfar under kalaset.

I kväll blir det Robinson igen=)

Dukat för prinsessor


Presenterna


Lova äter korv



På bättringsvägen

Äntligen verkar det som om vi börjar friskna till!!
Alla är nu i stort sett feberfria, utom Eddie som inte drabbades förrän igår..
Vi har småstädat litegrann idag inför barnkalaset i morgon, annars har vi mest tagit det lugnt. Mora träsk hoppar vi över i kväll, eftersom Eddie inte är pigg, men Alicia ska följa med Ella i stället=)

Här kommer de utlovade bilderna på nya bilen=)





Bilägare!!

Har just varit & shoppat min första bil!!
En Golf CL 1,8 I -92 med 5 dörrar. Jag är jättenöjd & hoppas att den kommer att fungera bra=)
Lägger in lite bilder på pärlan i morgon;)

Prova nya presenter

Födelsedagstjejen har tagit på sig sin nya baddräkt & låtsas att det regnar, så hon kan använda sitt nya paraply=)

Jag håller på för fullt med att grädda pannkakor, den som fyller år här hemma får alltid bestämma middag & sessan valde pannkakor.. så snart blir det pannkakskalas!!

Annars kämpar vi på med våra krämper.. Alicias feber har sjunkit lite till 38,2 grader, Lova & Eddie ligger på över 39 grader & Daniel & jag har oxå fortfarande..

Grattis i tidningen

Lova blev glad idag när hon såg att hon var med i Kalmarposten!!

Grattis Lova!!

Idag fyller lillsessan 4 år!!
Vi firade henne i sängen tidigt i morse med hes sång & med paket.
Hon fick en rosa sparkcykel som hon önskat sig, ett paraply, en baddräkt & 3-pack diadem=)

Sjukdomarna verkar inte bry sig om att vi har ett födelsedagsbarn här hemma, utan de härjar på likadant fortfarande. Lova fick krupphosta inatt & hostade & hostade tills hon spydde upp en massa slem..Hon har 39 graders feber idag, Alicia är inte heller pigg än, hon har 38,4 grader & oxå hosta. Eddie kände sig inte heller helt 100 idag, utan fick stanna hemma, han är hostig & ligger på febergränsen. Med mig är det oförändrat sen igår, halsen är öm & hes, men det värsta är att i kroppen känns det som när man har maginfluensa..jag mår illa & är helt orkeslös.

Vi börjar verkligen bli oroliga för helgens kalas nu..hinner vi verkligen bli friska till lördag & söndag?? Till i morgon har jag ju bokat biljetter till Mora träsk med & just nu ser det mörkt ut att vi kommer kunna gå på det=(
Får väl avvakta till fredag eftermiddag innan vi bestämmer oss & ser om vi kan ha kalas eller inte.. Känns hopplöst att behöva skjuta på det en helg till & framförallt är det synd om Lova som ska behöva vänta sååå länge..

Här kommer i alla fall lite bilder från morgonens firande av vår "stora" tjej!! Vi får göra allt vi kan för att hennes dag ska bli bra trots allt=)

Spänningen är stor!


Vad kan det vara i detta stora paket?


En sparkcykel!


En glad & febrig 4 åring!!

Våffeldagen

Gud vad segt det är när nästan hela familjen är sjuka..vi bara sitter & ligger hela dagarna..snörvlar & hostar om vartannat..

För att göra denna dagen lite roligare & eftersom det är Våffeldagen, så bestämde vi oss för att överraska barnen med våfflor när Eddie kom hem från skolan.
Det var ganska gott, fast det var väl ingen som var sådär jättesugen..barnen åt väl upp ungefär ett hjärta var. Det är inget som smakar som det ska..speciellt Alicia har haft det svårt med smakerna de senaste dagarna, hon vill mest bara ha vatten, för allt annat "smakar äckligt".

Det är lite olika bud om när Tranan kommer, vissa säger att den kom inatt, andra att den kommer inatt & andra natten till lördag.
Vi hann inte med natten till idag, så hos oss kommer den i natt=)
Vi behövde åka & inhandla lite godis som "han" ska lägga i strumporna som barnen hänger upp i kväll, jag passade på att övningsköra till Rockneby då. Kände att jag inte var riktigt "klar" i huvudet, men det gick hyfsat ändå..blev bara lite stressad igen när jag hade en stor lastbil bakom mig på den smala, lilla vägen.

Aj aj..

Idag kan jag knappt svälja med min onda hals.. Är hes & har jobbig hosta med & det gör ju inte att det känns bättre i halsen heller direkt=(

Tjejerna har fortfarande feber, idag ligger de på lite över 38 grader bägge två. Alicia hade värsta "krupphostan" igår kväll & i natt med.. Satan vilken seg sjukdom vi drabbats av!!

Vi får vara hemma & kurera oss idag med & kanske få lite krafter till att baka till helgens kalas.


Blev körning trots allt

Vi var tvugna att åka inåt staden idag trots att vi inte är pigga..men man måste ju ha mat!
Jag sprang även in på HM medan Daniel & tjejerna satt kvar i bilen & shoppade resten till Lovas födelsedag, det blev en baddräkt, ett 3-pack diadem & ett Hello kitty-paraply..det & sparkcykeln blir kanonpresenter från oss till henne=)

På hemvägen körde jag. Vägen var fri från snö & det hade torkat upp nästan överallt. Körde Kläckebergavägen, genom Lindsdal & sen hem till huset, det gick jättebra idag..fast lite stressad blev jag när det låg bilar & stressade precis tätt intill bakom.. Försöker låta bli att bry mig om andra, men det är inte så lätt.
När vi kom hem & steg ur bilen, såg vi att övningskörningsskylten blåst av!! Vi körde tillbaka & letade, men hittade den inte..fick stanna på macken & köpa en ny istället..

Det märks att man blir mycket svagare direkt när man inte är frisk, en mathandling på City gross & sen var jag helt slut.. Har 38 grader i feber & halsen blir bara värre..är även ganska hes mellanåt=(

Har precis fått tillbaka strömmen nu efter att ha varit utan i över 1 timme, så nu är vi HUNGRIGA!!

Vill inte ha snö

Ånej inte snööö.. Då kan jag ju inte övningsköra!! Eller kan & kan, men det kanske inte är det bästa när man inte kört så mycket innan. Igår blev det ju inget kört på grund av att vi var sjuka, jag låg/satt i soffan hela dagen & sov/var vaken om vartannat..
Tänkte att jag skulle ta igen den körningen idag, men det blir det nog inget med=( Bokade 2 körlektioner till nästa vecka igår, en på måndag & en på torsdag, så jag skulle vilja hinna med en hel del övning till hemma innan dess..

Vi är fortfarande sjuka här idag, Alicia är inne på sin 4:e dag med hög feber..idag hade hon 38,8 grader. Lova hade oxå 38,8. Alla har vi hosta & snörvlar.. Själv hade jag inte så mycket feber, men är fortfarande yr i huvudet & har ont i halsen & i kroppen, samt hosta.
Det får gärna ta slut nu, tycker att det räcker gott för denna gången!!
Givetvis ringde de från Bemanningen idag & hade jobb åt mig, men jag var tvungen att tacka nej..så himla typiskt, nu när de inte ringt på 2 veckor & sen kan jag inte när det väl finns jobb!!

Rapport från sjukstugan

Här sprider sig febern som en löpeld;)
Inatt bröt den ut på Lova & hon var het som bara den, 39,2 grader har hon idag. Alicias feber har sjunkit lite grann & idag har hon 38 grader.
Jag ville inte ta bort mig som tillgänglig som vikarie, trots att jag mår jättedåligt eftersom jag jobbat så lite på sistone, men det blev inget jobb & ärligt talat är jag ganska lättad över det.. Jag har 38 graders feber, hosta, yr i huvudet & en vansinnig värk i hela kroppen främst i benen=( Får bara vara hemma & ta det lugnt idag..

Hörde att det är minst tre till från tjejernas avdelning som oxå har runt 40 graders feber just nu, så det är något som går & verkar vara ganska smittsamt!!

Hoppas nu bara att vi hinner bli friska hela bunten innan helgen. Lova fyller 4 år på torsdag & sen blir det kalas hela helgen!!
Frågan är bara när vi ska kunan åka in & handla presenter till henne?? Jaja det måste ju lösa sig på något sätt..

Börjar bli sjuk?

Vi har just kommit hem från ytterligare en timme ute på vägarna. Jag började nu hemma på uppfarten & körde till Rockneby, Böle & runt så vi kom till Bäckebo, Nickebo, Tombo & de vägarna & sen så vi kom ut i Sporsjö & hem igen. Det gick bra, fast när jag ska stanna till vid en korsning eller bara svänga in på en väg, kör jag oftast lite för fort & vimsar till det lite grann..ha ha, fast än så länge går det bra i alla fall=)

Tror att jag håller på att bli sjuk..
Känner mig yr i huvudet & har ett tryck i öronen & i huvudet, lite småont i kroppen & har en himla retlig hosta!! Tog febern & jag låg lite över febergränsen.. Vore ju såå typiskt att bli sjuk nu när jag inte jobbat på ett tag!!
Även Lova hade lite feber, eller lite & lite, men hon låg på 38,1 grader..fast är pigg i övrigt förutom hosta hon med..

Snart är nog Eddie på ingång, han har lekt med Louise idag & nu i eftermiddag skulle han följa med dem & bowla!!

2 timmars övningskörning

Stackars Alicia är inte alls pigg idag heller, hon har 39,6 graders feber..

Daniel & jag har precis kommit hem från en övningskörningsrunda på nästan 2 timmar!!
Jag började köra på sågbanan i Rockneby, där fanns bra vägar att öva på, sen körde jag ut på stora vägen & ut mot Böle. Körde en lång bit däråt & vände sedan & körde genom Rockneby & Läckeby & fram till vårt hus. Det gick jättebra hela tiden & jag fick både möte & fick köra om hästar!! Det känns så kul att det går så bra & jag blir bara mer & mer sugen på att köra hela tiden;)

Blocket

Följer Blocket slaviskt just nu & letar efter den perfekta bilen..vilket inte är lätt att hitta har jag mäskt de senaste dagarna!!

Tog just febern på Alicia & hon har 39,9 grader..inte lustigt att hon är helt slut & sover=(

I kväll får det bli Robinsson-premiären här på tv;n, hoppas det blir lika bra som det varit föregående säsonger=)

Övningskört!!

Idag har jag övningskört för första gången på 14 år!!
Vi lånade mamma & pappas saab, eftersom vår är automat & Antes volvo hade punka. Vi körde på en stor plan här en bit bort & jag övade starter, inbromsningar, växla osv. Det gick mycket bättre än jag förväntat mig & jag tyckte det var skitkul!!!
Ska fortsätta där i morgon igen & sen se om vi åker till Rockneby eller något liknande där det går köra i lagom takt & ändå på hyfsat breda vägar.

Vi har även varit på kalas idag, det var farfar som firades & vi blev bjudna på planka & fika=)

Alicia hade sån himla rosslig hosta igår kväll & somnade tidigt. I natt vaknade jag av att Eddie ropade att hon spydde.. Idag när hon vaknade hade hon 38,8 graders feber & har fortfarande feber.. just nu sover hon i soffan igen, stackaren..

Lova kan cykla!!

Lova bestämde sig idag för att vi skulle ta bort stödhjulen på hennes cykel & sen hoppade hon upp. Jag tog fart & släppte & vips så kunde ungen cykla med en gång!! Hon är helt otrolig, visserligen har Eddie & Alicia lärt sig lika snabbt, men inte redan innan de fyllt 4!!


Nöjd & duktig liten tjej


"Kolla vad jag kan!!"


Efter en vurpa är det bara upp igen=)


Alicia hoppade på studsmattan i det härliga vädret

Jippie!!

Jiihoooo idag låg lämpet i brevlådan!! Nu väntar vi bara på Daniels handledarbevis, hoppas det kommer i morgon så vi kan börja köra i helgen!

Har varit på körskolan idag & blev godkänd på sista delen direkt, så nu är det avklarat=)
Ha ha, det är mycket som hänt sen förra veckan..

Bilen jag skrev om är jag inte intresserad av längre. Tydligen är just den modellen lite vansklig när det gäller kamkedja & växellåda + att den drar ganska mycket bensin & är dyr i försäkring.
Så nu är jag på jakt efter en annan Golf. Är intresserad av en i Jönköping & väntar på mailsvar från säljaren.. Svarar han inte innan kvällen ringer jag nog upp, eller jag hoppas Daniel vill göra det åt mig..han vet mer om vad man ska fråga osv.

Vi har även passat på att veckohandla idag så nu är det klart & vi kan bara njuta av dagen hemma i morgon med tjejerna som oxå är hemma då!!

Vill ha

Här kommer bilder på bilen jag är intresserad av. En Golf VR6 årsmodell -93=)


Godkända tester

Idag har jag varit flitig igen & suttit på trafikskolan mellan 2,5-3 timmar. Det gick lika bra idag som igår & nu har jag bara 1 test kvar av de 12 obligatoriska!! Sen får jag koncentrera mig på körningen & underhålla teorin med läsning & övningar.

Vi var & kollade på bilen idag med & den var jättefin!! Det står att den är mörkröd, men jag tycker den är mer mörklila, plommonfärgad eller liknande. Ägaren ska besiktiga den om 14 dagar & först då får vi se om det är något att satsa på..men jag hoppas ju så klart!!=)

Det är så himla skönt väder, solen skiner & det är 9 grader varmt, funderar på att gå ut & röja upp lite i trädgården. Skulle även behöva städa på altanen, ser ut som kriget..

Blev så sur idag när jag inte får några jobb, så jag strök mig resten av veckan..vill inte slösa på deltidsdagarna för eventuellt 2 dagars jobb. Med andra ord så tar jag helg nu, ha ha.. fast i morgon ska jag in & göra sista provet på körskolan, sen är det klart=)

Nöjd!!

Idag är jag glad & nöjd med mig själv!!
Var inne på körskolan i ca 3 timmar & betade av test efter test, nu har jag gjort 6 av de 12 obligatoriska övningarna man måste göra innan uppskrivning!! Det kommer visserligen dröja ett tag innan jag skriver upp eftersom jag inte ens börjat köra än, men det känns bra att ha dessa moment gjorda=) Då kan jag koncentrera mig på en sak i taget.

Ikväll blir det till att åka med Alicia till ridningen, hoppas bara att det slutar blåsa lite tills dess..annars blåser vi nog bort tror jag..

Daniel har hittat en bil till mig som jag är supersugen på, fastän jag inte sett den än. Det är en golf..helt perfekt för mig!!=)
Är jag ledig i morgon ska vi åka in & kolla på den.. Hoppas hoppas det är något att ha & att jag har råd att shoppa den;)

Gårdagskvällen & övning

Igår kväll var vi ju på Handledningsutbildningen mellan 17-21 & det blev en trevlig & innehållsrik kväll!! Vi gick igenom olika situationer, övade på vissa moment & fick veta hur det är bäst att utföra övningskörningen hemma. Det var roligt för att vi fick hela tiden vara aktiva & delaktiga, inte bara en tråkig föreläsning. Vi fick material att använda senare i form av bland annat ett häfte man ska följa i hemmakörningen med målen i, en handledningsbok till Daniel & en övningskörningsskylt..så nu är vi rustade!! Väntar bara på lämpet nu..

Det bidde inget jobb idag heller för mig.. Varför ska alla i ordinarie personalen hålla sig friska nu då?;) Har ju satt mig tillgänglig kvällarna oxå imon & på torsdag & det verkar som om folk är mer sjuka på kvällarna av någon anledning..kanske för att det är tråkigare att jobba kväll;)

Barnen ska iväg till dagis om en timme & Eddie som har studiedag, vill gå på fritids samma tid som systrarna är på dagis.
Jag ska passa på att åka in till trafikskolan & sitta där med datafrågorna i ett par timmar under tiden=) Hoppas man kan få godkänt på någon/några så jag kan bocka av lite i "att göra listan"=)


Lättförtjänta pengar

Jag satte ut några annonser på Tradera förra veckan med barnkläder som går ut idag om 1,5-2 timmar.
Just nu är de uppe i 839 kronor!! Inte alls illa på kläder som annars bara ligger & tar plats=)

Körskolan

Idag har jag varit på körskolan & suttit vid datorn & gjort 3 tester..blev dock underkänd på alla tre, fast det var bara 2 fel för mycket hela tiden..ha ha, så jag får nog öva lite mer.. Blir nästan lite stressad av att det är så många deltester man måste klara & det känns som att jag inte kommer få så mycket tid över till att åka in & göra dem, i alla fall inte de dagarna man har jobb.. Men jag får väl ta varje tillfälle i akt!!

Daniel & Lova skjutsade mig & var runt lite så länge.

Nu är vi hungriga som bara den, har inte ätit sen frukost, så nu måste jag svänga ihop något lite kvickt!!

I eftermiddag/kväll ska vi ju på Handledningen & barnen ska vara hos farmor & farfar under tiden=)

Skön söndag

Idag har vi haft en lugn & skön söndag!!

Jag har suttit med en hel del teoriövningar till körkortet & nu har vi skrivit ut & fyllt i den blanketten. I morgon efter handledarutbildningen skickar jag in dem tillsammans med det pappret vi får där & sen är det bara att vänta!!
Enligt Länsstyrelsen tar det ca 1 vecka, men enligt körskolan ca 2 veckor.. Har nu i kväll även betalat in avgifterna för att Länsstyrelsen ska godkänna både lämpet & Daniel som handledare.

Grannarna knackade på här idag & berättade att de fått tag på en kille som skulle klippa häcken vi har mellan oss & undrade om det var okej för oss. Självklart var det ju det, den har blivit jättestor & har växt iväg.. Skönt att få det gjort!!


Häcken före..

Häcken efter..2 meter lägre

Mysmorgon

Idag tog vi oss en välförtjänt sovmorgon & gick upp 9:30=)
Vi tog det lugnt & åt frukost sent & jag gick inte & duschade förrän 12!! Satte mig & läste i körkortsmaterialet & svarade på övningsfrågor samtidigt som jag drack morgonkaffet.. Åhh vad jag längtar tills jag har körkort!! I morgon ska vi i alla fall gå på Handledarutbildningen & efter den kan vi äntligen skicka in papperna om lämpet!!

Blir mer & mer sugen på en egen bil. Satt halva kvällen framför datorn & kollade på Blocket om bilar under 10 000:-. Hade jag haft de pengarna hade det funnits en & annan man nog kunde slå till på=) Skulle vara kul att övningsköra i sin egen som man ska ha sen.. Men det blir nog bra att låna oxå som vi tänkt, men det är roligt att drömma lite=)

Idag har vi inga direkta planer, utan vi tar det nog mest lugnt & jag planerar att sitta någon/några timmar med teorin i alla fall. Barnen är leksugna & hittar nog en kompis eller två att leka med sen.

Ny hatthylla

Vi åkte till Ölands köpstad i förmiddags, men Hello kitty-dräkten Alicia skulle köpa fanns givetvis inte där, så efter vi köpt lördagsgodiset åkte vi vidare till HM i Kalmar. Där fanns dräkten som tur var!!

Sen åkte vi hem till Ante en liten runda. Han & pappa var på taket & höll på att kasta ner gamla takpannor. Vi kollade på pärlan som jag ska låna & övningsköra i sen. En vit 740 med ett stort rött Arlamärke på taket!! Ha ha, det kommer se ut det=) Men det blir säkert jättebra & jag är supersugen & supertaggad att börja!!

Lova fick ju ganska hög feber igår eftermiddag & var väldigt dåsig & gnällig. Idag känns hon inte alls lika varm & hon är nästan sitt vanliga jag, fast hon har fortfarande feber.

Vi har fått "ärva" mammas & pappas hatthylla, så nu har vi precis skruvat ner vår gamla & fått upp den nya. Det blev jättebra!! Den förra vi hade var så dum att man inte kunde hänga jackorna på öglorna, utan i luvorna för krokarna var så himla stora..

Vi har tänt en brasa & ska bara njuta resten av eftermiddagen innan kvällen kommer & Melodifestivalfinalen. Alicia leker här hemma med Ella & Eddie & Lova spelar Wii.


Tidig lördag

I morse ringde väckarklockan redan 7:35 för att vi skulle hinna upp & göra oss i ordning för att lämna av Eddie på scouthajken.
Vi packade det sista & for iväg, men väl där den kändes det inte så där jättebra att lämna honom.. Det verkade inte vara någon där av de han umgås med & han så allmänt utanför ut.. En tjej från Läckeby kände han, men hon kände även en massa andra & var med dem. Vi frågade honom innan vi åkte om det var okej & om han ville stanna, han ville det sa han då & ville mest att vi skulle åka (för det är ju så pinsamt nu för tiden med mammor & pappor) ;)

Men vi hann inte mer än hem igen förrän de ringde & sa att han ångrat sig.. Daniel åkte direkt för att hämta honom. Stackarn, han som har sett fram emot detta så länge & så blev det inte alls som han tänkt sig..
Föredelen är att han får se Melodofestivalen ikväll ialla fall!!=)

Om en stund ska vi åka till Ölands köpstad för Alicia ville köpa en Hello kitty-ballerinadräkt för sina födelsedagspengar & så måste de ju ha lördagsgodis med så klart=)

Nya gympaskor

Dessa snygga Pumaskor fick följa med mig hem idag=)
Berättade tidigare i veckan om att mina gamla adidas var så slitna & att det läcker in vatten från sulan. Men nu kan jag äntligen ut & gå igen!!

Härliga fredag

Nu har jag varit "ledig" i en hel vecka, men ändå inte kunnat njuta av det eftersom det inte har varit någon planerad ledighet.. Jag hoppas verkligen på bättre lycka nästa vecka & då ska jag ju som sagt utökat mitt område + att jag tänker sätta upp mig de kvällar jag kan. Måndagskvällen går bort eftersom vi då ska på Handledningsutbildningen & på tisdagkvällen är det ridning, men resten sätter jag upp.

Idag har jag skrivit slutprovet på körkortsteorin här hemma som ett test & jag klarade det direkt!! Ha ha det är bara att åka in & boka tid för teoriprovet med en gång;)

Har just nu lasange i ugnen som vi ska avnjuta om en halvtimme eller så..mumsigt!!
Sen ska Eddie & jag ta tag i hans packning inför scoutvandringen/övernattningen som är i morgon. Blir svårt att packa så allt får plats & att han samtidigt orkar bära det under vandringen.. Spännande ska det bli i alla fall tycker han & han längtar=)

Lite stolt

Jag är lite stolt över mig själv nu faktiskt. Jag har just nu läst ut HELA körkortsboken!! Började läsa igår kväll & läste då 100 sidor..nu efter maten tog jag fram den igen & läste de 200 resterande sidorna!!

I morgon tänkte jag ta itu med de andra materialet som medföljde=)

Jag kan knappt tro mina egna tankar & känslor just nu..jag som alltid varit så anti-körkort, att det inte är något för mig & att jag troligtvis aldrig skulle skaffa ett.. Just nu känner jag mig så himla taggad & sugen att jag knappt kan bärga mig tills jag får börja köra & det börjar på allvar!! =)
Har oxå börjat tänka på hur enkelt allt kommer att bli & alla saker jag kan göra sen. Som nu när jag inte har något körkort har det alltid varit så naturligt & självklart att ta bussen överallt & anpassa sig efter de usla tiderna, inse att dit & dit kan jag inte åka, vi måste veckohandla med hela familjen osv. Tänk hur det kommer bli sen!! Jag kan åka & hälsa på kompisar som bor lite i utkanten som jag aldrig varit hemma hos (som er, Petra & Emma), jag kan handla ensam, det blir mycket lättare att ta sig till jobbet & jag behöver inte ödsla flera timmar i onödan på att anpassa mig till bussarna!! Skönt=)


Konstiga regler

Fan vad folk håller sig friska nu då! Jag får ju inget jobb då..;)

Nä, men det blev inget jobb idag heller & med de nya pissiga a-kassereglerna som började gälla för ett år sen, kommer jag inte jobba i morgon heller..
Det är så med den nya deltidsersättningsregeln. Man får 300 arbetslösdagar, fast 75 dagar av dem är deltidsersättningsdagar. När de 75 dagarna är slut, får man antingen säga upp sig från sitt deltidsarbete & vara arbetslös på heltid eller jobba deltid & klara sig på den lönen.
Dagarna räknas veckovis, så varje vecka när jag är arbetslös någon dag & jobbar några dagar, dras det från de 75 dagarna. Som till exempel denna veckan för mig när jag varit arbetslös 4 dagar & eventuellt får jobba i morgon, så dras de 4 dagarna från de 75. Är jag i stället helt arbetslös denna veckan, dras dagarna från de andra resterande vanliga arbetslösdagarna.
Jag är därför rekommenderad att ta bort min tillgänglighet om jobb i morgon & då vara arbetslös i stället.
Helt sjuka regler!! Men så är det & det är bara att acceptera..

Får hoppas på bättre lycka nästa vecka & då har jag även uttökat mitt område!!

Idag ska Daniel & jag ha en dag på tum man hand=) Vi ska passa på att veckohandla i lugn & ro;) Sen ska vi in några ärenden till stan & även kanske kolla runt lite i bilaffärerna.
Det är sånt här som blir lite extra bökigt när man har barnen med sig, så vi ska passa på nu medan de är på dagis & skola.

Besök i stan

Idag har Emma & jag gjort stan!! Äntligen fick vi ihop en dag där båda kunde=)
Det var inget speciellt vi hade att titta på, men det är roligt att bara strosa runt lite i butikerna. Jag var i alla fall i stort behov av ett nytt skärp, eftersom mitt gamla var helt utslitet.. Hittade en svart enkelt skärp som var billigt & bra, så det shoppade jag. köpte även ett ihopfällbart sittunderlag till Eddie att ha på scouterna för 19 kronor.

Efter dagis följde Alicia med Ella hem för ovanlighetens skull;) Lova & Carl ville oxå leka, så de leker för fullt här hemma=)

Ringde Bemanningen i eftermiddag & bad dem plocka bort "frånvarostrecket" på mig, eftersom jag inte alls var frånvarande igår, utan på deras Läkemedelsföreläsning. Frågade samtidigt om jobb denna veckan, men just nu fanns inget. Även hon sa att det var sämre med jobb just denna veckan.. Hoppas det blir bättre nästa vecka!!
Fick ett sms därifrån idag med om att jag kommer kallas till en medicindelegering & då ska ha med mig läkemedelskörkortet, så nån nytta var det till i alla fall;)

I kväll ska vi bara ta det lugnt hoppas jag & göra creamy tacos till middag=)

Smått irriterad

Nu är det gjort!! Jag har skrivit in mig på körskolan & fått mina böcker!! Syntestet klarade jag helt utan anmärkning med=)
Det tråkiga är att vi frågade hur lång tid ungefär det tar innan man får börja köra hemma, & hon sa då att efter man har varit på handledarutbildningen & skickat in papperna, brukar det ta 7-14 dagar.. Det är ju jättelänge, jag är så sugen på att provköra NU!!

Sen mellan 12:30-15:10 tog jag på Läkemedelskörkortet. Jag trodde ju innan att man skulle få delegation i hela Kalmar efter detta, men det visade sig bara vara ett Intyg på att man har läkemedelskörkortet.. Jag får inte göra ett dugg mer nu än jag fick innan!! Åhh då får jag väl ta tag i det själv igen då..
Det suraste med hela eftermiddagen är att medans jag var på föreläsningen om Läkemedelskörkortet ringde Bemanningen. Eftersom vi inte fick ha telefonerna på då så såg jag detta 20 minuter senare & ringde då upp när vi hade en liten paus.. Då var den bokningen redan lämnad till någon annan!! Fan oxå, så nu missade jag ett jobb för det!!
Jag sa till henne att jag tyckte det var dåligt med bokningar till mig nu & hon sa att det gällde alla just nu.. Men det är ju tråkigt att man inte ens kan få 20 minuter på sig att hinna ringa upp innan någon annan blir tillfrågad=(
Jag får hoppas att jag får en bokning på morgonen i morgon i stället!!

Snart ska Alicia & jag iväg till ridningen, är inte så där jättesugen & fryser lite grann..men jag får offra mig;)

Läkemedelskörkort

Det blev inget jobb idag heller, men jag ska in & ta läkemedelskörkort i eftermiddag. Klockan 12:30-15:30 ska jag vara på Oxhagshemmet & få all information om hur man läser läkemedelsordinationer osv. Detta kan jag ju visserligen redan eftersom jag har delegation på vissa ställen, men nu får man över hela kommunen & det är ju bra att slippa kontakta sjuksköterskan på varje ställe. Jag hoppas det blir på insulin med, för det har jag inte haft innan.

Innan jag ska vara där, tänkte jag åka in till Kalmar trafikskola & skriva in mig. När man gör det får man allt material & då kan jag börja läsa lite i teoriboken redan nu tänkte jag!


Lovas mjölk..

Vi har varit på återbesök med Lova hos läkaren på Barnmottagningen nu i eftermiddag. Det gick bra & vi fick berätta om hur det går med maten nu & med hennes sömn.
Hon tyckte vi skulle börja så smått med att ha mjölk i maten, inte att ge henne att dricka, men lite smått i maten. Hoppas att hon klarar av det & att mjölkallergin vuxit bort!!

På förmiddagen idag kom jag ett steg närmare körkort genom att anmäla Daniel & mig till handledningsutbildning nästa måndag & teroriutbildning för mig med start den 2 april!! Äntligen!!=)

Läkarbesök på barn..

Idag blev det inget jobb, men det hade jag ju inte direkt räknat med heller..det är ju måndag;)
Men det gör inte så mycket, ganska skönt att vara hemma i alla fall nu när Daniel & tjejerna ändå är hemma. Eddie går i skolan som vanligt, men de skulle på teater idag, så han får det extra kul han med=)

Vi ska till Lovas läkare på Barnkliniken klockan 13:30 i eftermiddag, det ska bli skönt, vi har inte varit där nu på 1,5 år..
Sen innan eller efter det ska vi försöka få tag på ett liggunderlag till Eddie, hittade ju inget igår.

Åhh vad jag börjar längta till våren & sommaren nu!! Vi har redan bokat Böda nu, det fick bli 2-5 juli, en långhelg från torsdag-söndag eftersom jag jobbar hela sommaren=) Böda står ju som nummer 1 på barnens lista av vart de vill åka, så det blir perfekt!!

Böda sommaren 2008!!!

Släktkalas

Nu var kalasen avklarade för denna gången, men om 3 veckor är det dax igen;)

I eftermiddag hade vi släktkalaset & Alicia är såå nöjd efter denna helgen nu som verkligen har gått i kalasandets tecken!! Hon har nog fått allt hon önskat sig. Hon fick en Hello kitty-mp3, dansmatta, cd-spelare, massor med fina kläder, Hello kitty-necessär med lotion & duschkräm, mössa...

Just nu sitter hon nöjd i soffan & lyssnar på låtarna från Melodifestivalen & Mamma Mia i nya Mp3;n.


Prinsessan öppnar paketen med spänning


Alla barnen samlade runt Alicias paketöppning


Alicia tänder de 6 tårtljusen

Vårfint

Idag på förmiddagen tog vi oss en tur inåt staden för att få tiden att gå lite.. Släktkalaset skulle börja klockan tre & det kändes alldeles för länge för barnen att gå & vänta på..

Eddie lämnade vi av i Rockneby hos Louise för att leka ett par timmar, medan vi åkte till Hansa city.

Vi var på Plantagen för första gången & där köpte vi två blommor med svarta krukor & en vattenkanna. Sen gick vi in på Rusta för vi var på jakt efter ett liggunderlag till Eddie som han behöver till övernattningen med scouterna nästa helg, men de hade inga, i stället köpte vi en svartvit vaxduk till köket.

Väl hemma igen var det dax att äta & städa av lite grann innan gästerna dök upp.





Barnkalas

Barnkalaset är avklarat & blev väldigt lyckat!!
Alicia fick många fina presenter av kompisarna,  vi bjöd på korv med bröd, kladdkaka med grädde & glass & sen avslutades hela kalaset med den traditionella fiskdammen med godis!!
Eddie hade fått rollen som lekledare & ordnade "sätta knorren på grisen", kurra gömma & disco=)









Grattis Alicia!!

Klockan 6:30 i morse tog vi ton i trappen & sjöng "Ja må hon leva" för Alicia som legat vaken sen 5:30!!
Världens finaste 6-åring firades med paket på sängen & var glad att denna dagen äntligen kommit=)

Vi hade köpt en rosa sparkcykel med blinkande bakhjul, en baddräkt, ett grimskaft & en "ballonggubbe". Hon blev nöjd med sina saker & provade genast baddräkten & sparkcykeln!!

Om 2,5 timme ska hon ha sitt barnkalas, så nu återstår lite pysslande innan vi är redo för det=)


Grattis Älskling!!


Spännande med paket


Sparkcykeln


Provkör nya rosa sparkcykeln

Spänd blivande 6-åring

Alicia fyller ju 6 år i morgon (herregud..redan 6 år sedan hon föddes, himla vad tiden går!) & hon är allt lite spänd idag & längtar med spänning till morgondagen=)

Vi skickade in en grattisönskning till henne i Kalmarposten, som publicerades igår:


Jobbat

I morse ringde Bemanningen & jag skulle jobba på Dragkroken mellan 7:30-13. Tur att jag hade stigit upp i tid & gjort mig iordning, för jag velade lite om det igår..om jag skulle chansa på att det inte blev något idag & sova vidare.

Tjejerna & Daniel var hemma, så de hämtade mig när jag slutade.
Skönt att vara hemma tidigt, så nu har vi redan hunnit med ett kakbak av kokostoppar=)
Senare i kväll ska vi göra tårta till i morgon & så måste vi givetvis städa inför helgens alla kalas!! Så det tar nog några timmar innan vi kan koppla av & ta helg=)


Barnen har hjälpt till att baka & chokladdoppa kokostopparna

Nya tankar

Jobbade en kort tur idag på förmiddagen på Frikadellen i Lindsdal. Det gick bra, men som sagt är det lite tråkigt när det bara blir några få timmar, idag var det 4 timmar, jag vill helst jobba 7-8 timmar när jag ändå håller på.. Men man får väl vara glad för det lilla..

Daniel hämtade upp mig utanför jobbet sen, han hade varit hos läkaren med sin onda rygg igen & nu blivit sjukskriven en vecka.. Det är ju inget vidare, men inte mycket man kan göra åt.. Det är bättre att det blir bra nångång.

Sen hämtade vi barnen & drog in till Kalmar för att veckohandla, skönt att få det gjort lite tidigare på eftermiddagen, istället för att komma hem sent som vi brukar.

Mamma ringde mitt på dagen & satte tankar i mitt huvud!! Vi pratade om körkort & att det nog är dax för mig att ta det steget nu.. Jag vet ju så klart att det nästan är ett måste i det yrke jag har & att det skulle underlätta för mig i vardagen oxå, att slippa tänka på våra usla bussförbindelser här ute. Men samtidigt känns det lite läskigt ha ha.. Jag började på körskola direkt när man fick det & var först i klassen, gick alla teorilektionerna & började öva i pärmarna. Jag övningskörde även lite grann hemma, men när det blev mer aktuellt att köra & att köra på körskola hoppade jag av! Kände väl att det inte var något för mig just då & tyckte att det var lite otäckt & att jag inte hade kontroll..kändes inte bekvämt helt enkelt.
Men nu ska jag ta det stora steget & skriva in mig på körskola igen & försöka få ett körkort!! =)

Frågan är ju vilken skola man ska välja, har ju ingen aning längre vilka som är bra & så vidare.. Någon som har ett tips på vilken jag ska välja?

Träffas eller inte..?

Ska iväg & lämna barnen om en timme..de sitter just nu & äter sin frukost.
Emma & jag hade ju pratat om att träffas & gå en runda på stan idag innan jobbet, men hon hade en lunch inbokad med någon annan vid 11:30 & då blir det knappt lönt. Vi kommer in 10 & kan gå till strax efter 11, för sen måste hon ge sig av & när hon kommer tillbaka måste jag åka till jobbet.. Nää det får bli en annan gång.

Jag hade tänkt att jag skulle ta en långpromenad varje dag jag har tillfälle & det har jag ju idag då, men i går när jag var ute & gick använde jag mina walkingskor, har inte använt de på ett tag eftersom jag får så ont i stortån & nu har jag ett stort sår på tån.. Mina andra gympaskor är det hål i & de läcker in vatten från undersidan..åhhhhhhhhhh...

Jag får nog lösa det hela med motionen genom att cykla till jobbet i stället, det tar ungefär 20 minuter & är ganska jobbigt på grund av alla uppförbackar, så det blir nog bra!!

Lugn dag med välbehövlig vila

Det blev en lugn & skön dag idag.
Jag tog en rejäl promenad direkt efter dagislämningen & tog sen en välförtjänt kopp kaffe väl hemma.
Vid elvatiden la jag mig för att vila & somnade direkt & sov till tolv!! Det tär på en att stiga upp i ottan varje morgon.. Sen tog jag bara det lugnt den sista timmen innan det var dax att ge sig ut för att hämta hem barnen igen.
Alltså har det inte blivit något "nyttigt" gjort här hemma idag, men vilan var mer nödvändig=)

Lova & Lisa ville leka idag, så vi har med oss henne hem. Just nu leker alla tre tjejerna kurragömma där uppe & verkar ha hur kul som helst!!

I kväll är det stallet som gäller för Alicia & mig.
Hon har önskat sig en lite större häst idag, Diesel, så det ska bli kul att se hur det går=)

Än så länge har jag inte hört något om jobb i morgon heller..blir det inget har Emma & jag pratat om att träffas, så vi får väl se hur det blir med det!!

Fick just nu en bokning från Bemanningen på Dragkroken i morgon..en pyttetur mellan 13-16:30, men men, bättre än inget & det kan ju fortfarande bli jobb på förmiddagen med..

Tisdag

Jaha..inget jobb idag heller.. Jag ringde ändå igår & uttökade med ett område, Lindsdals hemtjänst. Får ge det veckan ut annars får jag kanske uttöka med ytterligare ett område. Jag har velat ta det i lugn takt & "lära känna" ett ställe i taget, så man inte är helt ny överallt, det är så tråkigt att varje ny dag behöva presentera sig, lära känna personal & gamla, lära sig hur man arbetar på just det stället & hur området ser ut osv.

Ska gå & lämna barnen om en stund & tänker då passa på att ta en riktig långrunda innan jag går hem igen=)
Har några nya låtar i telefonen som jag kan lyssna på för att göra promenaden lite roligare;)

Annars kanske jag tar mina fönster idag & mest passar på att vila..har nämligen börjat få ont i halsen & känner mig lite smått halvrisig..

Kladdkaka

Vi hann med ett kladdkakebak i alla fall=)
Nu är vi färdigbakade till barnkalaset..bara släktkalaset kvar!!

Fick hjälp av de två flickorna här i huset..fast det blir mest bråk om vem som ska blanda & framförallt slicka skålen sen..


Blanda & smörja


Smeten på gräddning

Tjejbesök

Det blev inget av det jag planerat idag..varken fönsterputs eller bakning, i stället fick vi besök av Josefine & hennes flickor, Michelle & Savanna=)

Tjejerna går ju på samma dagis, men har aldrig lekt med varandra innan, men det gick jättebra & de fann varandra ganska snabbt!!
Vi fikade på glass & bullar & så åt vi korv med bröd till lunch..det blev en heldag. De gick hem sen när vi skulle gå till skolan & hämta hem Eddie & då ville tjejerna inte skiljas åt utan leka mera=)

Eddie tog med sig Jonna hem & de leker nu uppe, Lova slockande i soffan..var helt omöjligt att hålla henne vaken, men nu måste jag väcka henne. Alicia står & svänger baseballracket på Wii-spelet..hon är helt klart den i familjen som är bäst på alla idrottsgrenarna!!

Har fortfarnde inte hört något om jobb imon, så det är väl bara att stå givakt då när & om de ringer;)

Alicia in action

Vad är det för speciellt med måndagar?

Måndagar..vad är det för speciellt med måndagar..är inte folk sjuka då?
Detta är fjärde måndagen i rad som jag inte jobbar, så det är nog så att folk kämpar sig till jobbet på måndagarna;)

Får väl vara flitig på annat vis idag i stället!
Jag bakade en kladdkaka igår till Alicias barnkalas & behöver baka en till, så det får väl jag & tjejerna göra. Sen behöver fönsterna här nere putsas.
Blir det lika soligt & fint väder som igår, ska jag nog försöka städa upp lite på altanen. Det ser ut som kriget, men eftersom det står en stor skänk & en innedörr där, blir det inte det lättaste att få det fint..

Solig 1 Mars

1 mars idag..redan!! Snart är våren här & det känns kanon!! Vädret är så soligt & fint att man får vårkänslor & jag längtar som bara den till campingsäsongen!!

Energin blir så mycket större när det är fint väder & jag har hunnit med en hel del.. Vi har veckohandlat på Maxi, lämnat Lova & Eddie hos varsin kompis, jag har städat nere, bakat bröd & håller just nu på med tacosmiddagen. Det blir tacos i pitabröd idag & så gör jag tacopaj som vi ska ha i matlådor=)
Till Alicia har äntligen Ella kommit nu & de leker där uppe.. Daniel är & hämtar hem Lova & Eddie.

RSS 2.0