Halloween









Barnen & deras kompisar har "halloweenat" här i grannskapet i kväll, det blev en rolig avslutning på den här lediga dagen för dem!

Förmiddagen spenderade vi på Leos lekland med Sanna & Elin & sen bar det av in till stan för att förbereda inför kvällen:)

Nu har barnen åkt in till Kalmar för att tillbringa resten av höstlovet med mina föräldrar, medan vi jobbar här hemma. Det känns skönt att veta att barnen har kul & är lediga..tack snälla mamma som tagit semester för deras skull♥

Bak-bibeln nummer ett






Leilas nya bok, Hello cupcake, fick hänga med hem idag vid veckohandlingen!
Och oj oj vilken bakinspiration jag fick..nutellacupcakes, After eight-cupcakes & macarons..smaskens! För att inte tala om alla ljuvliga bilder som finns med i boken, detta är min bakbibel nummer ett!;)

I natt har vi sovit på golvet & det kommer vi göra ett tag nu framöver..vi fick nämnligen sålt alltihopa som var ute på Blocket i förmiddags! Dubbelsängen, nattduksborden & de höga byråerna. Härligt med förändringar:)

Snart är det dax att återigen hoppa i uniformen & ge sig av för kvällsjobb! Men i morgon är jag ledig med barnen som har höstlov♥

Kreativiteten flödar






Jobbhelgen är i full gång & dagarna är i stort sett fulltecknade. Idag var det jobb till klockan tre & efter det, hem & montera ner säng & bära ner byråer från övervåningen..i morgon kommer nämnligen ett par som ska köpa säng, nattduksbord & två byråer av oss! Så nu får vi sova på golvet på madrasserna tills vi hittat något nytt..som jag nämnde häromdagen har jag kommit på en idé om hur allt ska bli..det lutar åt att inte köpa en "färdig" säng utan att vara lite kreativ & pysslig;)

Gårdby kafé- & lanthandel






Finaste vännen & jag var lediga idag & tog en utflykt över till Öland & Gårdby kafé- & lanthandel. Jag hade inte varit där sen i somras & det var verkligen dax för ett besök nu;)
Vi strosade först runt i butikerna & jag hittade såklart massor som jag hade velat ta med mig hem.. Men just nu känns det som jag vill vänta tills det nya köket är klart med att köpa en massa lullull & grejer. Fast liite åkte ju ner i shoppingkorgen;)
Det blev en underbar ljusgrå skärbräda i porslin, två ljuslyktor i fattigmanssilver & ett trådslöjdsfat (det får ni se en annan dag) allt från Ib Laursen!
Vi avslutade besöket i fiket där vi avnjöt en god macka till lunch, favoriten currykyckling för mig!

Nu mellanlandar vi hemma efter ett väldigt positivt utvecklingssamtal med Lova innan det är dax för simskolan.

Idéspruta



I morgon mina vänner drar jag & bästaste Sanna över bron & besöker favoritstället Gårdby kafé & lanthandel igen!

Tack alla fina för era söta kommentarer i gårdagens inlägg♥
Idag har visste jag vart jag skulle jobba & när..& då har det känts lite bättre igen.

Fick en fullkomligt lysande idé idag! Det är en fullt genomförbar idé som jag berättade för D & han tyckte den lät bra med:) Det blir en fiin förändring för nästan ingen peng alls..perfekt!:)

Utmattad..





Trött..matt..ledsen.. Ungefär så känner jag mig just nu..

Det är för mycket runt omkring mig..jobbet strular med bokningar, vi blir bokade sent & man känner en enorm stress för vart man ska vara & jobba!
Som idag.. Stiger upp 5:30 & gör mig iordning för jobb, väcker barn & gör iordning för skola & fritids.. Sitter som ett kolli med mobilen i näven & väntar.. Nehe..det fanns inget morgonjobb, utan då är det "bara" att ta av sig uniformen & invänta sms om kvällsjobb. Man kan inte göra någonting utan sitter bara rätt upp & ner & väntar & väntar.. Sms:et kan komma när som helst & då ska man vara redo..
Nääe..det blev för mycket idag..fick panik & kroppen bara skakade.. Mår illa & känner mig psykiskt utmattad.
Jag sitter här fortfarande & vet varken ut eller in..när kan jag hämta hem barnen..ska jag åka iväg & jobba eller hur blir det??!!

Annars när allt flyter på som det ska, trivs jag som fisken i vattnet..men just nu är det tungt..

Trappan under förvandling





Nu har jag tagit tag i hallprojektet på allvar!

Vår branta smala trappa är under förvandling & har i skrivande stund fått ett lager grundfärg & ett lager lackfärg. Man ser redan en klar förbättring & hur det kan komma bli:) I morgon ska jag lägga sista laget färg & sen ska de nyinförskaffade "trappmattorna" på plats! Det behövs eftersom trappan är så brant & blir ganska hal..i fortsättningen kanske till & med Enzo vågar sig upp;)
Ska givetvis oxå måla ledstången.

Vi har även köpt färg till väggarna. Vi valde kulören Linne & jag hoppas att det kommer bli finfint!

Förhoppningsvis kan vi lämna in det nymålade fönstret till glasmästaren nästa vecka & sen är det "bara" att sätta det på plats!;)

Trevlig helg på er allihopa!

Trööött..





Det är så mycket jag vill göra just nu men det mesta ligger ju som sagt på is tills bygglovet är beslutat + att jag är såå obeskrivligt trött!
Just nu känns det som om jag skulle kunna sova hur mycket som helst..är trött hela tiden & har ingen ork alls.. Jag som brukar har väldigt svårt för att göra ingenting, har lovat mig själv att idag när jag är ledig, inte göra så mycket! Än så länge går det bra, började morgonen med en riktigt lång & härlig morgonpromenad med Enzo, efter att barnen gått till skolan. Härligt att bara få gå i naturen & rensa huvudet..

Snart är det dax att hämta hem barn & kompisar.. & medan de leker ska jag ta det luuugnt;)

Omläxa..





Myslördag

Hoppsan..så plötsligt hade det gått tre dagar sen jag skrev sist, det är nog mitt längsta uppehåll någonsin;)

Häromdagen kom ett kuvert från Samhällsbyggnadskontoret & jag kunde inte låta bli att hålla tummarna för att de kanske hade lyckats med att bevilja vårt bygglov på endast 4 dagar;) Men icke..de ville ha komletteringar på ritningarna..vi hade inte skrivit ut rumshöjden & i vilken skala vi ritat..suck! Men nu efter att mannen varit flitig i kväll är nu allt ritat & klart för att återigen läggas på lådan i morgon!

Igår köpte vi en finfin "stortjejssäng" till Lova & juniorsängarna åkte ut på Blocket med lite annat smått & gott i möbelväg. En av sängarna fick vi sålt idag:) Familjen vi köpte sängen av hade världens gulligaste kattunge, som nu sitter på min närhinna & jag blev fullkomligt förälskad i;)

I kväll har vi det ovanligt lugnt här hemma, båda tjejerna sover över hos kompisar & endast Eddie är hemma. Det kan vara lite mysigt för honom att få egentid & extra uppmärksamhet!

Hallrenovering




Ett två tre..& där sätter vi igång med hallrenoveringen!
Det gåår ju bara inte att sitta & vänta på bygglov vecka in & vecka ut.. I stället kom jag på den braiga idén att hallen ska vi ju ändå fixa själva & varför stimma runt med allt samtidigt sen, när man kan börja redan nu!;)

Så, jag ska börja med att måla vårt ljuvligt fina spröjsade hallfönster! Vi har ett likandant till som redan sitter i hallen & nu ska detta andra äntligen få komma tillbaka till sin ursprungliga plats. Vi valde att sätta för fönstret när vi flyttade in för att få plast med garderober i stället..men nu blir det ändring på torpet! Ljust & luftigt är planen:)

Ett steg på vägen





Höstigt i trädgården

Känner en enorm lättnad idag.. Äntligen har vi fått alla papper påskrivna & klara & skickat iväg bygglovsansökan!
Nu återstår en lång väntan till beskedet & vi håller tummarna för att det ska gå vägen!

Jag är så vansinnigt sugen på att sätta igång & vi har pratat lite om att börja måla & fixa där det går så länge:)

Stora hallen ska få sitt fina originalfönster tillbaka & där behövs det målas om, både tak & väggar..garderoben med skjutdörrar ska plockas bort, så vi får en stor & luftig hall..så det är väl bara att sätta igång, riva, åka till målarbutiken & så fatta penseln;) Njae, det får bli en annan dag;)

Helgen har som vanligt gått i rasande fart..gårdagen gick åt till att röja & rensa i bodarna & denna dagen till kyrkbesök & ett besök på Modehuset.
Alicia är med i kören & de skulle idag sjunga på familjegudstjänsten, så därför spenderade jag förmiddagen där idag. Sen frågade en av grannfruarna om jag ville hänga med till Modehuset, så så fick det bli! Resten av dagen har gått åt till matlagning & tvätt..& så en himla massa planerande & möblerande i huvudet såklart;)

Höstmys







Är så där härligt trött & slut i kroppen efter en heldag ute i trädgården!
Vi har varit flitiga & rensat ur våra bodar, två släp fulla med skräp till tippen blev det..så nu får vi förhoppningsvis plats med utemöblemangen & allt som snart ska vinterförvaras! Innan har vi alltid förvarat sånt inne på den inglasade altanen, men den ska vi ju förhoppningsvis riva snart & därför fick vi tänka om;)

Alicia har varit iväg på kören hela dagen, de har lärt känna varandra & övat inför morgondagens uppvisning. Vi andra startade dagen med en härlig höstpromenad till Lenas gårdsbutik för att köpa några fler minipumpor.

Så nu efter en heldag utomhus, har vi tänt en brasa kakelugnen för första gången den här hösten & myser i soffan♥

Underbar start på helgen






Åhh vad härligt det är med ett nystädat hem! Helgen kan knappt börja bättre & en bukett krispiga ljusrosa fina rosor som pricken över i:et!

Slutade tidigt idag & blev oväntat ensam när barnen bestämde sig för att följa med kompisar hem. Tog en runda med Enzo förbi den lokala blomsterbutiken som tråkigt nog ska slå igen, & nu hade utförsäljning med 25-50% rabatt på hela sortimentet. Det fick bli den här ljuvliga buketten bland annat.

Sen drog jag igång med städningen som precis är klar & nu är det lagom att hämta hem mina juveler för lite fredagsgott & mys♥

Pigtittaren








Under sommarens alla loppisar har jag haft ögona öppna & spanat efter en pigtittare, men utan framgång. Sen nu tidigt i höstas köpte mina föräldrar en kolonilott & där inne hittade Eddie denna söta pigtittare! Då var den träbrun, men med lite simsalabim blev den vit & fin;) Perfekt att förvara mina favoritsmycken i!

Jobbar kvällspasset idag & så när barnen var lämnade & Enzo rastad åkte Jenni & jag in till Stadsmissionen en liten sväng..men idag fanns det absolut inget av intresser..bättre lycka nästa gång!;)

Vaniljbullens dag;)





Idag har jag varit en riktig husmor & stått vid spisen hela dagen;)
Började med mitt långkok, en bouef bourguignon, tidigt på förmiddagen..sen har den fått gå långsamt hela dagen.

Sen var det dax att göra en stor sats bulldeg, kanelbullens dag till ära, men här hemma önskade barnen vaniljbullar så vi får fira vaniljbullens dag i stället;) Sista plåten var precis urtagen ur ugnen när Sanna kom över för en fika & lite skvaller..smaskens!

Höstig söndagsfika




Jobbhelgen är nu gjord för den här gången & det avslutade vi med en mysfika såhär på söndagskvällen!
Med äpplen plockade i vår egna trädgård fick det bli en smaskig äppelpaj med vaniljsås.
Man borde egentligen kanske ta tillvara på mer av äpplena från träden.. Det är ungefär samma visa varje år, vi gör väl en till två pajer & sen får man plocka & slänga resten & det är ju synd! Det kanske är någon som har något bra & gottigt tips på vad jag ska göra med äpplena?!

Sommar & skördetid




Ett ljusfat med minipumpor får pryda köksbordet så här i skördefesttider

Jobbhelg pågår.. Jag jobbar ju varannan helg & just denna helgen är jobbhelg, så det hinns inte med så mycket annat än bara jobb..

Här nere  har vi sommarväder just för tillfället & det känns underbart! Skönt med lite mer sommar innan hösten slår till med stormsteg!

Förutom jobb blir det mest planerande & drömmande. I kväll funderar vi över hur vi vill ha det i groventrén/tvättstugan, golvet & själva planlösningen..som tur är vill vi lika & har samma smak:)

RSS 2.0