Drömmer & längtar



Snart snart är bygglovet äntligen inskickat.. När man tror att man har alla papper klara, dyker det hela tiden upp ytterligare en blankett som ska fyllas i & bifogas. Det är synnerligen inte den enklaste & självklaraste saken i världen att bygga ut;)
Trots att papperna inte ens är inskickade, är jag i stort sett redan färdigplanerad i huvudet om hur allt kommer se ut!;)

Igår efter jobb & skolan åkte vi in till Ikea för att klämma & känna på olika sorters lösningar med utdragslådor & liknande..ååååhhh vad jag längtar efter att allt sätter igång!!
Vi har även suttit hemma & planerat köket i 3d på Ikeas hemsida, men givetvis krånglar lösenordet & inget går att spara.. Har kontaktat & väntar på nytt lösenord, men det dröjer..

Nya planer





Jag fick denna vackra receptbok av Sanna & familjen när de var bjudna till oss på middag i fredags!
Hon känner mig väl & vet att behöver något fint till att förvara alla gottiga recept på cupcakes, muffins, pajer & annat gott! På första sidan hade hon satt in ett recept på Cake pops, något jag aldrig provat, men nu ska det bli av:)


Det har hänt väldans mycket med utbyggnadsplanerna denna helgen.
Vår "ursprungliga" plan riskerar att inte godkännas på grund av att vi ville bygga på prickad mark, men nu har vi knepat & knåpat ihop en ny bättre lösning & det känns så bra just nu!

Nya korgstolen






Så här fin blev mitt nya fynd efter några lager vit färg!
Fyndades som sagt för endast en hundralapp & var då i vanlig "rottingbrun"..men simsalabim så var omvandlingen klar;)

Är hemma med lilla L idag med, febern steg i går eftermiddag till 39 grader, men idag är hon feberfri & snart sitt vanliga jag igen..skönt!

I kväll kommer vännerna Sanna, Nicke & Elin på middag så det passade ju finfint att Lova blev bättre så fort:)

Liten sjukling





Idag har vi varit hemma, lilla Lova & jag.
Igår efter skolan fick hon plötsligt hög feber & huvudvärk, somnade nästan så fort vi kom hem & sov i fyra timmar!
Idag har hon fortfarande feber, huvudvärk & är tjock i halsen.. Så det fick bli en mysdag hemma i stället♥
Ett litet undantag på hemmadagen blev när vi packade in oss i bilen & körde till Dunö för att hämta en jättefin korgstol jag hittade på Blocket för endast en hundring! Nu är det projekt-måla-korgstol som gäller & jag känner på mig att det kommer bli perfekt!

Award



Jag har fått en award av Liza med fina bloggen Lizas lantliv med motivationen:
Mysig blogg om familjeliv, inredning o massa fina bilder!
Tack snälla!

Återkommer med vilka jag vill skicka den vidare till..

Inspirationsletande




Har ledig dag idag..en riktig latsippedag;)
Jo trots att tvättmaskinen & tumlaren går på högvarv, att sängkläderna håller på att bytas & jag planerar dammsuga & städa uppe..så känner jag mig som en latsippa idag!
Det blev en ganska jäktig morgon, barnen skulle ha Läsfest i skolan & vara utklädda till sagofigurer. Och trots att vi förberett utstyrslarna igår kväll, så kom de på mer saker som vi skulle hitta & utföra i morse.. Lova skulle helt plötsligt ha en annan prinsessklänning & Alicias rödluvan-huva tog tid innan den satt perfekt & Eddie behövde helt plötsligt ett par gula strumpor till sin Musse Pigg-utstyrsel;) Puuhh men vi hann iväg precis i tid!

Så när jag kom hem från lämningen & Enzo fått sin morgonrunda, landade jag i soffan med en kopp kaffe framför datorn. Och här har jag suttit nu i två timmar & letat en massa inspiration till vårt nya kök, groventrén bland annat!

Åhh vad jag längtar tills allt (förhoppningsvis) drar igång!


Glada besked





Hade ett riktigt lyxpass idag, jobbade bara mellan 7-10! Det bästa är ju då att jag ändå får betalt som för en heldag;)

Handlade lite på vägen hem & hade sen några timmar sjäv innan barnen slutade skolan. Satte mig med min fina receptbok & fikade på nyheten Piruett med chokladsmak! Givetvis måste jag ju provsmaka när det kommer nyheter i glutenhyllan i affärerna;)

I eftermiddags hade vi besök på banken igen efter värderingen på huset.. & yes yes, vi fick låna till utbygget! Nästa lilla orosmoment är bygglovet.. Det skickar vi in vilken dag som nu..

Fint till posten







Sådärja, då var jobbhelgen för denna gången avklarad!
Gårdagen bjöd ju på ett fantastiskt sensommarväder & jag passade på att vara ute så mycket som möjligt innan kvällsjobbet kallade.
Vi bytte ut vår gamla brevlåda som var i grön plast till denna lite finare. Har gått & sneglat på en sån här brevlåda ett tag nu & igår "råkade" vi besöka en affär som sålde ut dem för halva priset..perfekt!

I morgon är det ny vecka med nya tag. Det är bankbesök, föräldramöte & simskola bland annat på veckoschemat.

Nya lamporna






Har en ledig dag idag i den härliga höstsolen, inför den kommande jobbhelgen.
Passar på att tvätta en massa & hänga ut, snart kanske den tiden är ute & man ska försöka få plats med all blöt tvätt inne..

Skickade iväg barnen i morse med fika i ryggsäckarna, det är skoljoggen här ute idag..perfekt väder för lite joggande, korvgrillning & fikamys!

Enzo & jag tog oss en cykeltur runt byn innan vi åkte hem & njöt av dagens första kopp kaffe. Om två timmar är det redan dax att hämta upp barn med kompisar, så jag funderar på att ta en tur till stormarknaden nu så är det gjort sen;)


Dagens bilder är på mina fina lampor som jag fyndade på Ullared i måndags, köpte två, en till vardagsrummet & en till hallen.

Morgonlyx






Så här mitt i veckan passade det perfekt med lite morgonlyx, fick bokning 10-15:30..sköönt att kunna ta det lugnt på morgonen, lämna barnen på skolan & sen ha lite tid hemma innan det är dax för jobb! Extra guttans är det eftersom jag jobbade till 22:00 igår kväll:)

Den söta ängeln fick jag förra veckan av grannen Mia, hon blev så tacksam när jag rullade ut deras soptunna när hon glömt det.

Ullared





Igår var den äntligen här, dagen då det återigen var dax för en Ullaredstripp!
Klockan ringde 04:00 & jag skuttade upp hur enkelt som helst, väntar något skoj är det aldrig svårt att stiga upp;)
Åtta timmars härlig shopping senare lämnade jag Ullared nöjd & glad med 6 stora kassar & småtrötta fötter!
Hittade dessa fina överdelar till mig bland annat. Hela familjen fick hyfsat mycket nya kläder, barnen fick lite pyssel & leksaker, Eddie önskade att jag skulle köpa webcamera & headset till honom & det hittade jag. Extra glad är jag över fönsterlamporna jag hittade!
Denna gången skådades Morgan & självaste bossen Boris;)

Efter den gångna helgen med fest & lite sömn + Ullaredsbesöket är jag glad att jag har kvällspasset på jobbet i kväll, kan vara skönt & välbehövligt med en slapp förmiddag hemma!

Cykelfest!







Igår var det alltså äntligen dax för Cykelfest här i Läckeby, den första i historien men förhoppningsvis inte den sista!
Hela dagen gick åt till att städa & förbereda, barnen hämtades tidigt av mormor & morfar, medans Enzo fick vara hos farmor & farfar.
Klockan fyra var det samling för hela gänget & då fick man sitt spännande kuvert som innehöll information om vart man skulle inta förrätt, varmrätt & efterrätt. Daniel & jag fick cykla lååångt utanför byn med ett annat par för att äta förrätt. Vi bjöds på lax- & skaldjursröra till en brödbit, melon, sallad & pinjenötter..mycket gott! Varmrätten intog vi mitt i byn & där serverades vi Boeuf bourgignon med ett annat sällskap innan vi cyklade hem till oss för att ta emot två par på efterrätt. Vi bjöd på Hallon- & blåbärspaj, Leilas smulpajsrecept  med vaniljsås. Till det serverades kaffe/te & Drottningholm Hallonlikör. Mycket gott hela kvällen & trevligt sällskap, det är en väldigt rolig idé att åka hem till folk man inte känner & man lär känna människor man kanske aldrig hade pratat med annars.
Klockan tio samlades hela gänget för gemensam fest i Bygdegården & där dansade vi & hade skoj ända till halv tre!

Idag gäller det att vila & samla krafter till morgondagens äventyr som bär av till shoppingparadiset Ullared!

Award

Jag har fått en Award av gulliga Sonja med bloggen Hammarsbacken
Tack snälla, jag blir så glad!

Nu ska jag svara på 5 frågor.
Sedan ska jag skicka awarderna vidare till 5 personer.
1. Varför började du blogga?
Från början när jag började blogga handlade bloggen mer om mitt liv & vardag än om inredning. Men eftersom jag mer & mer blev intresserad & hittade "min" stil hur jag ville ha det i mitt hem, övergick bloggen successivt över mer åt inredningshållet.
Nu känner jag att jag är jätteglad att jag började blogga, får så mycket inspiration av er andra & det är roligt att även kunna inspirera andra! På köpet har jag fått många nya "bloggvänner":)
2. Vilka bloggar följer du?
De som finns på min blogglista i första hand. Det finns ju så otroligt många härliga inredningsbloggar & jag kikar runt så ofta jag bara kan!
3. Favoritfärger?
VITT såklart, blandat med lite naturfärger & pasteller.
4. Favoritfilm?
Jag älskar svenska filmer, framför allt svenska kriminalfilmer.
5. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?   
Drömmer faktiskt inte ofta om resor, men det är klart att ett besök i t ex Västindien vore väl inte helt fel. Sol & värme lockar mig mest!


Nedräkning pågår






Fyndade denna gamla kruka för lite sen, tänkte att den skulle passa fint i köket till redskapen..om den blev vit & så blev det!;)

Har börjat nedräkningen till nästa äventyr som bär av till Ullared.. Endast 5 dagar kvar..Jippi!!

Krya på mig







Fick den finaste "Krya på dig"-presenten av bästaste vännen Sanna häromdagen! En underbart söt låda precis i min stil & full med gottigt godis♥

Idag är jag ledig & barnen är skjutsade till skolan. Snart ska Enzo få sin promenad & efter det tar jag mig en liten tur in till Kalmar för att köpa nya blommor till fönsterna!

Från murrig till ljuvlig








Måste ju visa mitt nya objekt, ett fint spegelfönster som igår fick nytt liv.
Tog med mig maken till Stadsmissionen & Retrå igår, & där stod detta underbara fönster & ropade på mig;) För några ynka guldpengar blev den min & sen var förvandligen i full gång..från murrigt brun till ljuvligt vit!
Tycker den gör sig bra där i vardagsrummet med min gamla sko, Eddies första hårlock & den fina ljusstaken som är ett loppisfynd jag fått av mamma!

Provbakning





Har haft en lugnt dygn med mycket vila & stillsamma aktiviteter. Barnen har som sagt varit hos mormor & morfar, men nu är de hemma igen.

Igår lyxade vi till det med pizza framför tv;n & filmtittande tidigt på kvällen, sånt där som inte blir av när barnen är hemma. Jag är fortfarande svag & väldigt trött efter de senaste dagarnas pärs, så det var inte mycket av filmen jag så egentligen;)

Har bestämt mig för att det blir hallon- & blåbärspaj på cykelfesten & idag var jag ju tvungen att provbaka mitt recept..det blir nog bra med lite finjusteringar;)

Ilfart till akuten




Det vankas cykelfest här i byn & jag har börjat fundera kring menyn & dukningen..här kommer en liten tjuvkik;)

Hua vilken start det blev på denna dag! Migränanfallet jag drabbades av häromdagen har inte varit nådigt & som först nu efter behandling har den släppt något så när..
Anfallet började i onsdags eftermiddag med att jag fick problem med synen, det var som om jag bländades.. Snabbt därefter kom huvudvärken tätt följt av att jag fick talsvårigheter. Allt jag skulle säga kom ut som ett enda mummel & jag pratade väldigt osammanhängande, samtidigt som jag inte kopplade alls vad familjen sa & berättade. De allra enklaste orden var som ren kinesiska i mitt huvud..jätteotäckt!
När det släppte efter någon halvtimme, gick jag & la mig.
Sen dess har jag haft vansinnig huvudvärk & i morse tog jag äntligen förnuftet till fånga & ringde vårdcentralen, tänkte att de kunde skriva ut starka migränpiller till mig.. Men i stället blev det ilfart till akuten, de trodde jag fått en propp eller blödning i hjärnan!

Efter undersökningar & samtal kom de fram till att jag troligtvis har en kraftig form av migrän & blev behandlad med både piller & spruta. Nu som först känner jag mig ganska bra & jag har fått sprutor på recept att sticka mig själv i benet med när migränen kommer.

Jag är väldigt trött & medtagen efter dessa kämpiga dagar & har sjukskrivit mig från helgens jobb..nu står det endast vila på mitt schema! Mina snälla föräldrar har även erbjudit sig att ha barnen över natten & det blir skönt för både de & mig♥ Det är inte så roligt för dem med en mamma som bara behöver vila.

Ha en mysig fredagskväll mina vänner!

RSS 2.0