Letar land & rike runt

Julklappsshoppandet är i full gång & nu gäller det att vara finurlig & tänka ut vad de kära små barnen ska få!!
Eftersom jag bara är ledig någon enstaka dag i veckan & Lova oxå är hemma då, får jag ställa henne i något hörn i leksaksbutikerna för att sen snabbt roffa åt mig vad som ska inhandlas & snabbt få det till kassan;) Men hon är så duktig så & tjuvkollar aldrig, så än så länge har det funkat kanon!!
Tjejerna har fastnat för samma saker i år & en av grejerna fanns det bara ett exemplar kvar av.. Jag har kollat med varenda webbutik & leksaksbutin som säljer märket, men alla säger att just den saken ärslut på centrallagret.. JAg har tänkt att får jag inte tag i en till måste jag lämna tillbaka den jag köpt, annars blir det liv i luckan på de små damerna;) Men idag när jag letade landet runt igen på google, fann jag att toys r us säljer oxå..närmaste butik finns i Växjö så dit ringde jag bums. Men där blev det bottenapp..varan fanns, men i julhandlen fick de inte skicka något!! Nähä vad gör jag nu då? Jo som tur var hörde jag med mamma & just var hon på något möte med folk från lite varstans & en av kvinnorna bodde i Växjö, så denna snälla människa kommer hjälpa till & rädda julen!!;) (om det nu finns kvar i morgon, för lägga undan fick man inte heller göra i dessa juletider..)

Första advent




Första advent redan då, mysigt värre & vad kan passa bättre än all denna snön vi fått & fortsätter få just nu?!
Snö hör till när det vankas jul för att få den rätta stämningen & det kan man ju inte säga att vi varit bortskämda med de senaste åren(om man bortser från förra året då).
Morgonen denna första advent började med strömavbrott, som tur va inte varade så länge. Sen blev det äggfrukost innan vi satte igång med det stora lussebullebaket. Hoppade russinen i år eftersom de ändå blir urpillade;) Barnen var jätteduktiga & fick ihop alla fina lussebullar.
Sen var planen att åka på julskyltning en stund innan mitt kvällspass började..vi skulle bara skotta först.. Vilket tog 2 timmar & då hann vi inte, men det var ingen av barnen som blev besviken för det;) Det var lika roligt att vara ute & bygga snökojor:)

Myslördag






Snön fullkomligt vräker ner just nu & det är så mysigt ute.
Har varit inne på ett boende & jobbat idag..ganska skönt att slippa cykla ute faktiskt;)
När jag kom hem lagade jag en smarrig middag bestående av potatisgratäng & kassler, sen startade myslördagen. Vi kör med tända ljus, en smattrande brasa & alla stjärnor & stakar tända i fönstren.
D & pappa har varit iväg i Nättraby idag & köpt en liten snöslunga..behöver bara bytas en rem & sen hoppas jag att vi aldrig behöver skotta mer;)

Adventspyntat









Idag har vi ägnat oss åt att adventspynta hemma.
Åhh vad mycket mysigare allt blir med dessa härliga ljusstakar & stjärnor, julblommor & levande ljus!!
Delar med mig av ett urval i vårt juliga hem:)

Nu är det klippt





Bjuder på lite bilder på min "nya frilla", inte någon big change precis, men en decimeter har i alla fall rykt på längden & det är mer uppklippt..vilket kanske inte syns på bilderna;) Luggen är klippt rakt av i stället för snett, men jag kommer nog ändå inte kunna ha hellugg för min envisa virvel. Men jag har varit hos frissan i alla fall;)

Vinterland





Ännu mer härlig snö har kommit!!
Enzo blir fullkomligt bustokig i snön & det är roligt att se:)
Idag har jag ledig dag..som vanligt fullsmockad med saker att göra;)
Har redan hunnit med att dra ut en visdomstand hos tandläkaren..det gick på ett kick, på fem minuter var jag klar! Lite skillnad mot förra gången när de på operation på specialisttandvården fick borra sönder tanden först för att få ut den..
Nu sitter vi här & väntar på sotaren som ska komma nån gång mellan 10-12..snacka om luddig tid & att det tar mycket av dagen!
Senare i eftermiddag väntar ett välbehövligt frissabesök, det blir bara klippning för färg har jag inte råd med nu i juletider;) Men skönt ska det bli!!

Mössjakt

Vilket mysigt vinterväder vi har fått..äntligen!! Det är mycket bättre med snö & ljus i stället för regn & mörker.
Stod obokad i morse igen.. händer ju så himla sällan annars, men nu har jag varit det både måndag & onsdag denna veckan. I morse kom sms:et 6:50 & då for vi iväg som ett skott, lämnade barnen på dagis/fritids & sen var jag på plats på Norrlidshemmet 6:15..det var inte illa för att vara i detta vädret & allt:)
Alicia hade Hilma med sig hem efter skolan idag & efter maten & när hon åkt hem drog vi in till Hansa. Jag hade lovat det i morse, tjejerna har fortfarande inga riktiga vintermössor & Lova har precis fått för sig att overallen inte passar.. Hade ingen vidare lust, men mössor måste de ju ha!
Sagt & gjort vi rusade igenom alla barnbutikerna på Modehuset..inga mössor i sikte & inga overaller fanns kvar i rätt storlek.. Hann med Stadium oxå innan allt stängde, men trots det stora utbudet på mössor, passade inga! Lova hittade till slut en, som hon ångrade när vi kom till bilen, men nu sitter Alicia med den på sig så den kommer kanske till användning ändå;)
Får väl ta en snabbrunda imorgon eftermiddag innan min klipptid i stan för & se ifall det finns någon till Lova där..

Börjar bli tjatigt med bara regn

Meeeen nu får det väl ändå sluta regna snart!! Har tappat räkningen på för vilken dag i ordningen det regnar nu, men det är inget kul.. Kläderna hinner knappt torka mellan varven som man är ute med Enzo & han blir tovig & lockig (lockig är ju förstås gulligt).
Jaja jag får väl vara glad över att jag fått jobba inne på boende i alla fall, hemtjänsten är ju sådär att cykla omkring i just nu;)
Om en timme kallas kvällspasset på Norrlidshemmet & idag har jag haft ensamtid. Lova ville hellre vara med på gympan på dagis än vara hemma med mig lite längre. Jag har passat på att gå långrunda med lilla lockiga gossen, handlat mat, gjort middag som familjen kan värma när de kommer hem (det blir köttbullar, sås & potatis) & dammsugat.
Så nu är det snart dax att klä på sig igen & ut med Enzo en sista runda innan jag drar till jobbet..

Seger!!!




Hela Kalmar drill


Eddie in action


Numrets avslut


Eddie efter det väl genomförda numret


Glada efter segern


Värdig vinnare!!


Minior 1 & de duktiga tränarna

Nu är vi hemma igen efter en händelserik helg i Västervik.
Eddie & hans team, Minior 1, har tävlat på "Kul i Jul". Tävlingarna ägde rum under hela lördagen, 150 tävlande var på plats så det var en hel del nummer att beskåda.
Eddie & laget gjorde en jättebra insats & vi kunde bara önska & hoppas på seger. Prisutdelningen ägde rum i dag & mycket riktigt efter en spännande prisutdelning hamnade de etta på prispallen!!! Det var såå duktigt gjort av de, första tävlingen & allt!! De imponerade verkligen.

I går eftermiddag efter alla tävlingar var det poolparty i simhallen. Det var musik, eld-drillshow, lysande armband & mycket bad & stoj, skön avslutning på en dag med spänning i kroppen.
Senare åkte vi till lägenheten på Lysingsbadet som vi hyrt, det blev en liten mysstund innan vi alla gick & la oss.

Nu är vi trötta & sletna allihopa, det har ju inte blivit någon vidare sömn på hela helgen, men roligt har vi haft:)

Hämtade hem Enzo på vägen hem, han har tillbringat helgen hos mormor & morfar. Det var skönt att få hem honom igen, fast han har haft det väldigt bra med många långa promenader♥

Min tv-stjärna

Nu i kväll sändes finalen i Minimello på Bolibompa där Eddie var med som en av fyra jurymedlemmar.
Min "lilla" tv-stjärna skötte sig givetvis galant & pratade med stor inlevelse!!
Samtidigt visades ett foto på hela klassen & det var ju kul förstås:)
För er som missade finns klippet på Bolibompas hemsida:
http://svt.se/2.143572/

Annars har jag snabbduschat Enzo & kört in honom till mamma & pappa, han ska sova där två nätter eftersom vi åker till Västervik på drilltävling i ottan imorgon.
Har en massa som ska packas & jag håller på att baka bröd att ta med.. gäääsp..snart måste man ju i säng med om man ska upp..5..

Trolldegande



Två nya juliga hjärtan som får pryda hemmet..snart

Idag har jag kvällspasset i Lindsdals hemtjänst mellan 14-22 & det innebär att Lova är hemma till elva & kommer till dagis när lunchen ska serveras.
Vi lämnade Eddie & Alicia på skolan & sen åkte vi hem för att göra mer trolldeg. Eddie bakade ihop en stor deg igår, men den hade de så roligt med & gjorde fina figurer som vi la in i ugnen. Nu ville Lova göra ännu mer deg att leka med.
När jag lämnat henne ska jag in en runda till stan för att byta en tröja som var hål i & lite så, sen blir det som sagt jobb för hela slanten.

Lite nytt

Min lilla lediga dag efter helgens slit har jag idag.
Lova & jag tog (som vanligt) en runda in till Modehuset, tänkte att D behövde ett par snyggskor nu till alla fester runt jul.. Hittade ett par snygga till bra pris som fick följa med hem, D tyckte oxå att de var snygga & de passade perfekt!!
Sen tog vi en liten sväng till Blomsterlandet för att kika på alla tomtar & julpynt..köpte inget men är sugen på en vit amaryllis i år, så det får nog bli en sån nästa gång.
Fick lite ändra om lust när vi hämtat hem Eddie & Alicia, rensade bokhyllan i sovrummet & skruvade ner den..varför ska man ha en massa böcker framme som man redan läst & som ändå bara samlar damm?!
Mamma kom förbi här i kväll med, hon hade varit så snäll & köpt en skjorta, ett par leggings, en tröja & en väska till mig♥ Så nu blir jag oxå fin till julens fester!!

Snart ledig

Sådärja, nu var hela jobbarhelgen gjord & nu är jag väl värd en ledig dag i morgon!!
Idag lunchade jag hemma med Enzo♥ Mysigt litet avbrott på arbetsdagen att få komma hem & gosa vovve en stund & gå en promenad.
Efter middagen behövde jag handla & då följde tjejerna med mig medan Enzo & D tog sig en promenad i Lindsdal..så nu har han kissat in sitt revir där med;)

Lite av varje

Jobbhelgen är gjord för denna gången & nu återstår bara en jobbdag till innan min lilla lediga dag. Har varit i Läckeby hemtjänst lördag, söndag, måndag & i morgon blir det ingen ändring..återigen Läckeby..sköönt!!
Idag efter jobbet kom Sanna & Elin förbi på en kopp kaffe & Sanna hade med sig en herrans massa fika som vi bullade upp med, härligt med en paus & bara sitta & prata en stund:)
Tog med mig Enzo ut på en skön en timmes promenad här i byn när tjejerna ändå var hos kompisar & Eddie & Daniel var på Oboe-lektion..då ringer D rätt som det är & säger att bilen inte startar..så nu bogseras de in till BMW av Ante & så blir det väl skyhöga reparationskostnader på det.. & vi som har så himla mycket pengar..

Jobbarhelg..

Då var det jobbarhelg igen, denna känns helt kanon då jag blivit bokad 7-15:30 idag & 15-22 i morgon i Läckeby!! Det var med ett leende på läpparna jag infann mig på hemtjänsten idag..trivs ju såå bra:)
Tänk, nästa jobbarhelg är det första advent!!
Nu är det lördagskväll, en riktig myskväll förväntar jag mig med hela härliga familjen♥

I väntan på julen..





Idag har Lova & jag gjort en del julshopping. Tänk vilken härlig tid vi har framför oss nu, alla förväntningar & all väntan, mysigt med ljusstakar, pynt & julkalendern & så all rolig julklappsshopping oxå såklart!!

Medarbetarsamtal

Idag har det varit en bra dag!!
Jobbade på nytt ställe & det gick kanon såklart;) Börjar känna mig så pass hemma i min yrkesroll & i sättet att arbeta som vi "poolare" gör att det inte längre bekommer mig särskilt mycket att komma till nya ställen längre:)
När jag slutat för dagen åkte jag en snabbis till Hansa city & inhandlade de första julklapparna!! Längtar till advent nu & att få sätta upp adventsljustakar & stjärnor:)
Efter den timmen jag hade på mig att "julshoppa" var det dax för medarbetarsamtal för mig. Chefen på bemanningen är verkligen kanonbra tycker jag, hon är så otroligt enkel & löser allt på ett bra sätt. Det blev ett mycket positivt samtal & jag gick därifrån glad & nöjd!!

Tillbaka till verkligheten

Ledigheten är slut..för denna gången i alla fall;) Så nu återgår livet till det vanliga normala igen.
Efter jobbet idag var jag & Lova med Alicia på fotbollsträningen..i regn & kyla, men det var skönt ändå att vara ute en stund & låta Enzo busa av sig i en timme.
När vi kom hem ställde jag mig & bakade bröd till familjen, jag själv fick vara utan denna gången..fast jag kan garantera att jag blev sugen på nybakat jag med!!

Sista dagen

Så var redan sista dagen på min veckas ledighet här..tiden har gått så himlans fort, fast samtidigt har vi hunnit med både roliga saker & att bara ta det lugnt.
Minusgrader i morse & sketakallt, vilket gav mig en liten påminnelse om att vi inte handlat termobyxor till barnen än..& Lova har fortfarande ingen vintermössa!!
Har stämt träff med Thessan idag, som jobbar på Kvarnholmens hälsocentral & var min handledare när jag gjorde min praktik där, vi ska träffas & fika på stan nu på förmiddagen. Ska passa på att springa runt & försöka få tag på termobrallor när jag ändå är inne. Hoppas bara inte det är lika urplockat som jag tror..

Dag sex





Underbara frostiga morgon♥
Passade på att vara flitig & frosta av frysen när det ändå var kallt ute. Tre kassar med "gammal" mat fick jag ihop att slänga med, så nu ser det ut som nytt & är innehåller bara fräsch mat!!
D fortsätter med veden idag, barnen leker med kompisar & jag röjer & donar som vanligt.
Jag har även hunnit med en slarvig planritning för framtida utbygge;)

Dag fem

Den femte dagen på min härliga ledighet är idag, lördag.
Idag har vi inte gjort något speciellt.. Barnen har lekt med kompisar, D & farfarn har grejat med veden & jag har storhandlat på Maxi.
Bjöd in arbetarna & farmorn på kaffe & bullar & det var trevligt!!
Till middag lagade jag Flygande Jacob, det var inte igår vi åt det sist så det var extra gott! Synd bara att jag nästan alltid får asaont i magen efteråt..antar att det beror på grädden..men idag kände jag bara lite av det.

Dag fyra


Redo för Halloweenparty!!


25 glada & otäcka kalasbarn


Födelsedagsbarnet


2 otäcka zombies som kom & spökade
I kväll har vi varit på Halloweenparty!!
Det var Elin som bjöd till fördelsedagskalas i Ugglerum. 25 glada & otäckt utklädda barn var bjudna & det bjöds på både pizza & pumpatårta!!
Mitt under kalaset var det något utanför som slog med en keja på dörren & alla barnen sprang ut efter spöket.. Partyt avslutades med att två otäcka zombies gick omkring utanför, med sig hade de en skatt, denna skatt var hundbajspåsar med godis i till alla barnen:)
Barnen var mer än nöjda när vi lämnade festen så det blev väldigt lyckat!!

 

Nu tar vi fredagkväll & tar ett glas ur denna snygga väska som mamma köpt till oss;)



Dag tre




Idag har jag & barnen tillbingat hela dagen på Vattenpalatset i Mönsterås med Sanna & Elin.
Det är så himla mycket bättre där än i Kalmar, varm luft, varmare i vattnet & mycket roligare för barnen. Vi åkte 9:50 var inte hemma förrän 15:30. En riktig heldag med andra ord, med oss hade vi mackor & så nybakta bullar & kladdkakemuffins förstås;)

När vi kom hem & jag öppnade mejlen hade jag fått från Kalmar kommun, efter nyanställningsmötet jag var på för ett tag sen, fick man hem frågor att svara på i en tävling & av 42 tävlande hade 5 vinnare utsetts..varav den ena var JAG!! Vinsten på 2 biobiljetter skulle komma hem om någon vecka & tänker jag gå på Sammys äventyr med barnen:) 

Dag två



Vaniljbullar


Nutellabullar


Kanelbullar


Kladdkakemuffins

Nu är vi precis klara med en dubbel sats glutenfria bullar, gör alltid bara glutenfria här hemma, det känns smidigast så.
Idag gjorde vi vaniljbullar, kanelbullar & nutellabullar. Har aldrig gjort med nutella i innan, men såg ett recept häromdagen & ville testa. Snodde även ihop en smet med kladdkakemuffins när vi ändå höll på.


Mobilstolar

Pysslestuga har det varit här oxå.
Barnen har gjort dessa jättefina stolar att sätta mobilerna i!! Det råder ingen idétorka för dem precis;) Materialet är färglagda glasspinnar, kartong & klädtrasor som vi limmat fast:)

I förmiddags var vi på utveckingssamtal med Eddie & han ligger före i de flesta ämnen & är så duktig så!!
Efteråt tog vi en runda till Hansa city för att köpa födelsedagspresenter till Elin som ska ha Halloweenparty på fredag.
Vi har med andra ord haft en kanondag, om det inte vore för min smärta i bihålorna.. Har så herrans ont i tänderna & runt bihålorna.. Hoppas det ger med sig!!

Dag ett

Första dagen på långledigheten spenderade vi på den avlånga ön, närmare bestämt hos Petra & tjejerna i Mörbylånga. Det var ju riktigt tråkväder ute så vi höll oss inne hela tiden. Petra visade runt oss i nybygget & jag blev ännu mer sugen på att få göra något åt vår boendesituation (om man nu kan bli mer sugen;)), sen lagade vi lunch till hela ligan, jag rullade & stekte köttbullar & Petra gjorde potatismos, till fika senare bjöd hon på sin goda äppelpaj!!

Nu återstår "bara" resten av våra härliga lediga dagar:)

7 härliga dagar




Den långa jobbhelgen är över & nu har jag sju härliga lediga dagar med barnen framför mig!!
Hoppas att de går sakta så vi hinner med en massa skoj:)

RSS 2.0