Sommarprojekt 1 och 2

 
För några år sen hade vi pallkragar där vi odlade potatis, kryddor och liknande, men allt eftersom tiden gick ruttnade trät och tillslut var det bara mos av kragarna och vi tog bort alltihopa.
Men sen nu efter att Alicia hade som sommarjobb att sköta grannens trädgård med pallkragar och växthus blev jag sugen på att sätta igång igen!
Fast denna gången tänkte jag att vi skulle ha det mer ordentligt gjort än sist när jag bara ställde pallkragarna obehandlade direkt på gräsmattan. Så nu mätte vi ut en ram med stenar, grävde ut och la markduk innan vi placerade svarta snygga pallkragar på. Sen 800 liter jord senare fick jag äntligen plantera över våra kryddor och sallad som vi haft i större krukor innan samt alla jordgubbsrevor och hallonskott som vi fick från kollo. Allra sist la vi 700 kg singel runt om.
Sommarens projekt nr 2 fick bli att fälla de döda träden som stått vid tomtgränsen mot skogen. Ett stort träd som börjat släppa stora grenar på tomten så fort det blåst lite samt 3 halvstora träd. Det var inget litet projekt, men efter mycket sågande, huggande, dragning med åkbara gräsklipparen och mänsklig kraft lyckades vi. Det återstår dock att såga det stora trädet i bitar och få undan, men då måste vi låna en bättre motorsåg.
I går satte vi igång med projekt nr 3, men det återkommer jag med när vi är klara;-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0